• ClaudicatioNet: toegankelijk voor 1e en 2e lijn!

  Verwijs uw patiënten naar gespecialiseerde claudicatiotherapeuten. Lees meer

 • De beste zorg voor uw patiënt!

  ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer arterieel vaatlijden in Nederland.

  Voordelen ClaudicatioNet

  Ons gezamenlijke doel is u als verwijzer de beschikking te bieden over een groep van gekwalificeerde eerste- en tweedelijns oefen- en fysiotherapeuten. Deze therapeuten bieden kwalitatief hoogwaardige, gestandaardiseerde en gesuperviseerde looptherapie.

   

  Van een bij ClaudicatioNet aangesloten oefen- of fysiotherapeut kunt u het volgende verwachten:

  • Hij/zij heeft de cursus symptomatisch PAV (volgens de KNGF richtlijn) gevolgd.
  • Hij/zij is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom de conservatieve behandeling van claudicatio intermittens en verplicht om deze kennis jaarlijks te updaten.
  • Hij/zij beschikt over een goed uitgeruste praktijkruimte.
  • Hij/zij is breed georiënteerd en kijkt ook naar de aanwezigheid van andere beperkingen die het lopen kunnen belemmeren (looppatroon, artrose, COPD, etc.).
  • Hij/zij kijkt verder dan de fysiotherapeutische zorg en profileert zich als leefstijlcoach
  • Hij/zij meet op vastgestelde meetmomenten volgens een meetprotocol de vorderingen van de patiënt en koppelt deze terug naar u als behandelend vaatchirurg of huisarts via onze standaard terugkoppelingsbrief.

  Op de Zorgzoeker vindt u het meest up-to-date overzicht van gecertificeerde fysiotherapeuten en de fase van specialisatie (4 fasen) waarin hij/zij zich bevindt. Deze Zorgzoeker is een Google-Maps applicatie.

   

  Om het traject gesuperviseerde looptherapie optimaal te benutten, werkt de Zorgzoeker sinds december '14 digitaal. U logt als verwijzer in (1 account per polikliniek/huisartsenpraktijk) bij de Digitale zorgverwijzer.

  Nog geen account? Bel dan naar 040-2398764 (tussen 10 en 12 uur) en we regelen het voor u.

   

  De digitale zorgverwijzer werkt eenvoudig. Indien een patiënt door de vaatchirurg of huisarts verwezen wordt voor gesuperviseerde looptherapie, zal de poli-assistente/POH/doktersassistente in overleg met de patiënt via de zorgzoeker de voor de patiënt dichtstbijzijnde claudicatiotherapeut zoeken. Deze therapeut ontvangt via mail een melding van een digitale verwijzing, met de vraag om binnen 3 werkdagen telefonisch contact met de doorverwezen patiënt op te nemen. Indien de patiënt niet bereikbaar is binnen 3 werkdagen, dan krijgt de therapeut 1 werkdag verlenging. Na telefonisch contact met de patiënt, dient binnen 5 werkdagen een eerste behandeling plaats te vinden.

   

  De fysiotherapeut koppelt de behandelresultaten naar u terug middels een standaard Terugkoppelingsbrief.